Social

S-au publicat subiectele pentru Bacalaureat 2008

Elevii de calasa a XII-a se pot apuca de lucru pentru examenul pe care il vor sustine la vara, dupa ce astazi au putut vedea ce subiecte li s-au pregatit pentru examenul de bacalaureat . Variantele finale ale subiectelor au fost publicate pe site-ul www.subiecte2008.edu.ro

Subiectele pentru anul acesta au fost anuntate in prima faza pe 29 februarie si s-au aflat in dezbatere publica pana pe data de 25 martie. In aceasta perioada, elevii, parintii si cadrele didactice si-au exprimat parerile in legatura cu subioectele propuse, majoritatea parerilor fiind critici cu privire la gradul ridicat de dificultate al variantelor initiale.

Astfel, subiectele au fost intoarse la comisia care le-a elaborat iar astazi au fost publicate variantele finale. In urmatoarea perioada, inspectoratele scolare vor primi DVD-uri cu rezolvarile subiectelor, pentru a le distribui in scoli.

Conform Ministerului Educatiei numarul elevilor inscrisi in clasa a XII-a in invatamantul preuniversitar de stat este de 239.727, despre care se crede ca vor participa la cele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat din 2008, respectiv in iunie-iulie si august-septembrie. La aceasta cifra se vor adauga candidati proveniti din invatamantul particular, precum si cei proveniti din seriile anterioare, care doresc sa promoveze examenul de bacalaureat.

Pentru sesiunea iunie-iulie 2008, numarul estimat al centrelor de examen va fi de aproximativ 900, iar numarul centrelor de evaluare, de 240. Prima sesiune a examenului de bacalaureat din anul 2008 este programata intre 23 iunie si 9 iulie, iar a doua, intre 18 august si 1 septembrie.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea