Social

#rmn #stadii relatii #scanner iubire #detector dragoste #relatii #iubire

Adio, iubiri pe interes! "Detectorul dragostei" dezvaluie daca esti cu adevarat indragostit!

Dupa nenumarate studii, neurologii Universitatii de Stiinta si Tehnologie din China au ajuns la concluzia ca analizele de tip RMN pot dezvalui daca o persoana este indragostita sau nu si in care stadiu al relatiei se afla.

Se pare ca anumite zone ale creierului devin mai active in perioada "fluturilor din stomac", pe cand altele isi intensifica activitatea in momentul in care esti pe cale sa renunti la o relatie.

Creierul uman este afectat de orice fel de emotie pe care o resimte, iar oamenii de stiinta s-au folosit de acest lucru pentru a nascoci un adevarat scanner al sentimentelor, care poate spune daca ai fost vreodata indragostit sau nu, in functie de hormonii si chimicalele care sunt vizibile la analizele de tip RMN.

Studiul care a dus la aceasta descoperire a fost testat pe un esantion de 100 de femei si barbati. Dintre acestia, unii erau profund indragostiti, altii se aflau in faza post-relatie, iar altii nu simtisera niciodata emotiile dragostei.

Oamenii de stiinta care au condus studiul au mai descoperit si ca "detectorul de dragoste" este strans legat de acele zone ale creierului care sunt asociate cu motivarea, recompensa, emotia si socializarea.

Sursa foto: badappreviews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea