Social

#cum sa faci un selfie #selfie ce inseamna #cuvantul anului 2014 #selfie

S-a stabilit care e cuvantul anului 2014. Si tu l-ai folosit cu siguranta de zeci de ori!

"Selfie", adica acel autoportret fotografic realizat cu telefonul mobil si postat pe retelele de socializare, a fost declarat oficial cuvantul anului 2014. Potrivit Twitter, termenul a fost mentionat de peste 92 de milioane de ori pe populara retea.

Mentionarea termenului intr-un numar atat de mare reprezinta o crestere cu 500 la suta fata de 2013, cand "selfie" a fost desemnat de dictionarul Oxford ca fiind "cuvantul anului".



Foto:nbcnews.com

Cel mai popular selfie a fost cel realizat de Ellen DeGeneres in seara Oscarurilor, alaturi de vedete precum Angelina Jolie, Brad Pitt, Meryl Streep si Julia Roberts. Poza a fost redistribuita de peste trei milioane de ori, stabilind un nou record pe Twitter, scrie Mediafax.

Foto:refinedguy.com

Termenul "selfie" a aparut pentru prima oara, se pare, in 2002, pe un forum online australian, scrie site-ul stirileprotv.ro. Cuvantul a fost popularizat de retelele de socializare, iar din 2012 a fost folosit in mod curent in mass-media.

Foto:NASA/Instagram

Astronautul Mike Hopkins a realizat chiar un selfie in spatiu.



Si atat de popular a devenit cuvantul "selfie", incat anul acesta i-a fost dedicata chiar si o melodie. Trupa The Chainsmokers a lansat melodia intitulata "#SELFIE", care are 268 de milioane de vizualizari pe YouTube.

Foto: dailymail.co.uk
Autor: Gabriela Jianu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea