Social

S-a lansat albumul Interioare din Romania

Pe 1 noiembrie 2007 a avut loc lansarea albumului “ Interioare din Romania”, la "Market 8" din Capitala. Cartea este editata de si reprezinta cea de-a doua aparitie din Colectia “Igloo best”.

Au participat la eveniment arhitecti si specialisti precum Adrian Spirescu, Adrian Cancer (Square One), Matei Georgescu (Organul de Arhitectura), Ina Cocioba şi Irina Ionescu (City Project) şi Adrian Ciocăzanu (Igloo Design).

In luna mai a acestui an colectia Igloo best a fost lansata de Igloo media , cu scopul de a promova arhitectura de calitate. Primul album, “Case din Romania”, contine 19 locuinte individuale la care au lucrat arhitecti romani de renume.

Nevoia aparitiei unui astfel de album a venit in mod natural, dupa modificarile survenite dupa ’89 in domeniul design-ului si al arhitecturii. Odata cu deschiderea internationala, piata s-a diversificat si gusturile s-au rafinat, lasand in urma modelele desuete din perioada comunista.

De acelasi concept se leaga si cea de-a doua aparitie : “Interioare din Romania este o carte-manifest care militeaza pentru un adevar de care multi au ajuns sa se indoiasca in ultimul timp : in Romania exista viata interioara ! [...] Totusi, Interioare din Romania nu este o carte despre iubire dupa cum probabil v-ati fi dorit, ci o carte despre amenajari si design interior pentru locuinte” spune Bruno Andresoiu in prefata albumului.

“Interioare din Romania”, manifest pentru o viata interioara romaneasca Albumul aduce publicului din Romania o serie de proiecte cu caracter inovator, oferind solutii ingenioase pentru folosirea eficace a spatiului, transformari si redistribuiri de functii, si tendinte ale momentului. coperta Interioare

Calitatea deosebita hartiei si a fotografiilor este indiscutabila, la el lucrand profesionisti in domeniu. In ansamblu este o carte destinata mai mult cunoscatorilor, decat publicului larg. Lipsesc descrierile amanuntite si explicatiile termenilor tehnici pentru cei care ar vrea sa inteleaga cat mai multe din ceea ce vad.

Textul bilingv foarte scurt reda cu acuratete imaginea reprezentata pentru ochiul cunoscatorului, obisnuit cu cei cativa termeni precum “rasina epoxidica” sau “stucco venezziano”. Pentru omul de rand care o ridica de pe raftul librariei este un album seducator, cu , amenajate dupa ultima moda. Se poate sa gaseasca aici vreo idee pentru propriul camin, se poate sa recunoasca nuante si linii potrivite cu propria lui personalitate, cu gustul si nevoile sale.

Albumul isi atinge scopul de a reda cateva exemple de proiecte reusite, fara pretentia de a oferi formule exacte, proiecte care insa demonstreaza ca in Romania designul poate fi si unul calitativ.

Albumul va fi disponibil in librarii din 5 noiembrie, la pretul de 45 de lei.

Date tehnice "Interioare din Romania" Igloo, 2007

Colectia Igloo Best Prefata : Bruno Andresoiu

Traducere : Samuel W.F.Onn

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea