Social

S-a infiintat Oficiul Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti, ce le va promova si proteja pe piata UE

Guvernul a decis astazi infiintarea Oficiului Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti, institutie care va sprijini producatorii romani sa inregistreze si sa promoveze produsele traditionale si ecologice, astfel incat denumirile acestora sa fie protejate pe piata Uniunii Europene.

Oficiul va avea si atributia de a promova imaginea produselor traditionale si ecologice romanesti prin mijloacele de comunicare.

Noua institutie va functiona in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si va fi finantata, integral, de la bugetul de stat. Conducerea va fi asigurata de un director executiv numit prin ordin al ministrului Agriculturii. Personalul Oficiului va fi format din functionari publici si personal contractual , iar sediul institutiei va fi in judetul Brasov.

Recrutarea personalului va incepe in doua saptamani, astfel incat institutia sa devina functionala in maximum doua luni.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) nu a primit inca nicio solicitare pentru protectia denumirii unui aliment a declarat, la inceputul lunii aprilie, pentru NewsIn, Tudorel Balta, director in cadrul Ministerului Agriculturii.

Conform unui ordin emis de MADR, pentru dobandirea protectiei produselor alimentare pe piata Uniunii Europene trebuie depus un dosar care sa cuprinda, printre altele, date din care sa rezulte ca produsul prezinta caracteristici de calitate care il diferentiaza de produsele din aceeasi categorie.

In egala masura, dosarul trebuie sa cuprinda informatii privind productia anuala, cantitatea estimata pe cinci ani, numarul clientilor actuali si potentiali, dar si destinatia produsului - cea actuala si cea estimata pe o perioada de cinci ani.

Protectia oferita de Uniunea Europeana are rolul de a asigura o concurenta loiala intre producatori si de a proteja impotriva utilizarii abuzive a unei denumiri inregistrate.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea