Social

#tymbark #fabrica #valenii de munte #maspex #polonia #suc #racoritoare #inaugurare

S-a inaugurat a doua fabrica Tymbark din Romania

Tymbark Maspex a inaugurat la valenii de munte (judetul Prahova) cea de-a doua fabrica din Romania. Astfel, centrul de productie si depozitare devine cel mai mare din cadrul grupului Maspex si unul dintre primele din Romania.

La ceremonia de inaugurare alaturi de presedintii grupului Maspex, au participat vice - prim ministrul Republicii Polone, Waldemar Pawlak, precum si alte oficialitati poloneze si locale.

Fara conservanti

Activitatea se desfasoara exclusiv pe baza sistemului aseptic de productie, care permite prepararea si imbutelierea bauturilor racoritoare in conditii de control total al calitatii, fara a adauga conservanti.

Datorita tehnologiei aseptice utilizate in noul centru de productie, Tymbark "scurteaza drumul dintre fructe" si paharele consumatorilor. Sistemul permite un control strict al calitatii produselor in fiecare etapa de fabricatie si elimina necesitatea utilizarii de conservanti pentru a garanta sucurilor viata lunga la raft.

Construita in mai putin de un an in imediata apropiere a primei fabrici de la Valenii de Munte, unitatea lansata dispune de linii noi de imbuteliere, cu tehnologii ultramoderne si facilitati sporite de depozitare.

Cum se face

Practic, bautura racoritoare este adusa la o temperatura inalta pentru cateva secunde, suficient pentru a distruge eventualele micro-organisme. Ambalajul este apoi sterilizat pentru a se distruge orice posibilitate de recontaminare si, in final, produsul este ambalat in conditii aseptice, intr-un sistem inchis, din care a fost eliminat oxigenul.

In absenta oxigenului, micro-organismele nu vor mai lua contact cu produsul, iar acesta nu se va degrada. Astfel, atat prin tipul ambalajelor folosite cat si prin sistemul de productie, Tymbark garanteaza sucurilor un gust natural si calitate, fara utilizarea conservantilor.

Investitie


Investitia in noul centru de producyie Tymbark depaseste 30 milioane de euro, dubland astfel valoarea investitiilor facute pana acum de companie in tara. Tymbark Maspex devine cel mai mare investitor polonez in Romania.

Pe o suprafata de teren de 65.000 mp, a fost construita o unitate de productie dotata cu platforme si porti de incarcare, depozite pentru materii prime si produse ambalate, precum si spatii pentru birouri. Odata cu unitatea lansata suprafata de productie a Tymbark Maspex Romania a crescut cu 110%, iar suprafata de depozitare cu aproape 160%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea