Social

# Constantin Ciorascu #decizie copil ucis de maidanezi #ionut anghel #copil ucis de maidanezi

S-a facut dreptate in cazul copilului ucis de maidanezi! Pedepse si despagubiri

Magistratii de la Judecatoria Sectorului 2 l-au condamnat vineri pe Constantin Ciorascu, proprietarul terenului unde a fost ucis Ionut Anghel de  maidanezi, in anul 2013, la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa. Familia lui Ionut va primi daune de 2,4 milioane de euro de la proprietarul terenului si de la ADP, dar decizia nu este definitiva.

Instanta a dispus amendarea penala cu cate 300.000 de lei a firmei Tei Rezidential, a Administratiei Domeniului Public Sector 2 si a lui Constantin Ciorascu, tot pentru infractiunea de ucidere din culpa.

Firma, institutia publica si Ciorascu vor trebuie sa plateasca si daune morale familiei lui Ionut Anghel.Cei trei, in solidar,  vor trebui sa achite cate 600.000 de euro parintilor copilului si 1,2 milioane de euro fratelui acestuia.

"Mentine masura sechestrului asigurator instituit prin ordonanta Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica, asupra bunurilor imobile ale inculpatei SC Tei rezidential Bucuresti, respectiv asupra imobilului, pana la concurenta sumei de 1.700.000 (un milion sapte sute de mii) euro", a mai stabilit instanta de judecata.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata.

Sentinta in dosarul privind moartea lui Ionut Anghel, dupa ce baietelul de patru ani a fost sfasiat de caini, in 2 septembrie 2013, pe un teren al firmei Rezidential Tei, din apropierea Parcului Tei din Capitala, a fost data la aproape noua luni de la inceperea judecarii dosarului, la Judecatoria Sectorului 2.

Familia baiatului ucis de maidanezi ceruse daune de aproape trei milioane de euro de la proprietarul terenului pe care s-a intamplat tragedia si de la Administratia Domeniului Public, singurii inculpati in dosar. Cea mai mare suma fusese ceruta de Andrei, fratele in varsta de 6 ani, pentru ca ar fi suferit un soc dublu: trauma traita in momentul atacului si durerea pricinuita de pierderea fratelui sau.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea