Social

#cutremur #ipoteca #imobil #ipotecare imobile

S-a eliminat obligativitatea ipotecarii imobilelor consolidate impotriva cutremurelor

Guvernul Romaniei a decis, miercuri, eliminarea conditiei impunerii unei ipoteci asupra imobilului consolidat impotriva cutremurelor, prin care statul se asigura ca proprietarii vor ramburseaza suma investitiei.

"Ordonanta prevede eliminarea ipotecii - instituita in favoarea statului pana la restituirea integrala, de catre proprietari, a sumelor alocate din fonduri publice pentru consolidarea cladirilor incadrate in clasa 1 de risc seismic si care prezinta pericol public - si inlocuirea acesteia cu notarea in partea a III-a a cartii funciare a imobilului a masurilor dispuse prin notificarile prevazute de lege si respectiv a dreptului de creanta constituit in favoarea administratiei publice locale", se arata intr-un comunicat de presa al Executivului.

"De asemenea, actul normativ aprobat astazi include - in masurile de interventie privind consolidarea constructiilor - lucrarile de reabilitare a acestora din punct de vedere al componentelor nestructurale, numai in zona de interventie, dupa caz", se mai spune în acelasi comunicat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea