Social

#decese gripa #gripa #vaccin antigripal

S-a dublat numarul deceselor de gripa!

 

Pana la 1 martie, numarul deceselor prin gripa confirmate in acest sezon a fost de peste doua ori mai mare faţa de cel din perioada similara a sezonului precedent, cele mai multe decese fiind cauzate de virusul pandemic AH1N1, care a aparut in 2009, si nu de tulpina aparuta acum, potrivit medicilor.

 

Numarul total de decese cauzate de gripa confirmate in acest sezon pana la 1 martie este 23, din care 14 cu virusul A(H1), cinci cu B si patru cu A(H3), virus care, in acest sezon, a circulat avand o tulpina diferita faţa de cea din vaccin, dand nastere unor temeri privind eficienta imunizarii.

"Dupa cum se poate vedea, nu virusul usor modificat AH3 de care ne-am temut este cel care a dat cele mai multe forme severe de gripa, ci virusul pandemic A(H1)", a explicat pentru Mediafax,Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional pentru Supravegherea si Controlul Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

In sezonul anterior, pana la data de 1 martie 2014, au fost inregistrate noua decese confirmate cu gripa, toate cu virus gripal A(H1).

Directorul CNSCBT a spus ca, in acest sezon 2014 - 2015, sunt mai multe cazuri de gripa decat sezonul precedent, dar nu se poate vorbi de forme mai severe.

"Vorbim de mai multe cazuri de gripa, si nu de forme mai severe de boala. Vorbim, de asemenea, de mai multe cazuri de gripa pandemica AH1N1, si nu AH3N2", a mai spus Adriana Pistol.

De la inceputul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute si gripei si pana in 3 martie au fost confirmate 671 cazuri de gripa.

Managerul Institutului "Matei Bals", Adrian Streinu-Cercel, a declarat, la inceputul acestei luni, pentru Mediafax, ca numarul mare de imbolnaviri de gripa din acest sezon s-a datorat refuzului tot mai extins al populaţiei de a se vaccina, si nu unor forme mai agresive ale bolii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea