Social

# relatii soacra # studiu familie #studiu rrelatii # cum il cuceresti #casatorie

S-a dovedit stiintific! Soacrele dauneaza GRAV casniciilor

Cand vine vorba de relatiile cu sotul/sotia nu ar trebui sa existe si un al treilea factor de decizie. Teoretic, deoarece practic studiile au demonstrat ca, de multe ori, soacrele au ultimul cuvant cand vine vorba de divort.

63% din cei intervievati de un grup de cercetatori din Marea Britanie spun ca, indecisi fiind, au apelat la parinti pentru a cere un sfat vizavi de divort, iar acestia i-au indrumat catre finalizarea casniciei. Spre comparatie, doar 6% din cuplurile intervievate au declarat ca au luat in considerare parerea copiilor. 

De altfel, "soacrele" s-au axat pe criticarea partenerului de viata, pe neajunsurile pe care le aduce relatiei si pe felul in care viata fiului/fiicei nehotarate ar fi mult mai buna daca ar renunta la mariaj. "Am intalnit persoane care s-au simtit presate de familie sa incheie mariajul, care s-au simtit izolate de familie atunci cand alegerea partenerului nu a fost pe placul parintilor sau care pur si simplu s-au simtit ignorate de familia partenerului dupa casatorie", a explicat Amanda McAlister, reprezentant al unei firme de avocatura si cea care a comandat studiul. 

De asemenea, rezultatul arata nu doar ca familia are un rol important in pastrarea armoniei in relatie, ci si un rol important in alegerea partenerului. Astfel in cazul in care familia simte ca faci o alegere gresita, tinde sa-ti arate acest lucru prin toate mijloacele. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea