Social

#dragoste #partener #relatii #dragoste nebunie #cum ai o relatie fericita

S-a dovedit stiintific: dragostea iti poate lua mintile

De fiecare daca cand te-ai indragostit, ai simtit ca parca nu mai esti tu? Ca totul in jurul tau ti se pare altfel, iar noul partener este singura te preocupare? Ei bine, nu te lamenta? Oamenii de stiinta sustin ca aceste stari sunt normale atunci cand un om este indragostit si ca orice ai face nu poti scapa de ele, deoarece, dragostea, chiar iti poate lua mintile.

Potrivit unei cercetari realizate de oamenii de stiinta de la University College London si de la University of Maryland, dragostea te face sa iti pierzi concentrarea si, cu cat devii mai indragostit, cu atat este mult mai dificil sa iti stapanesti pornirile.

Cercetatorii au mai observat, de asemenea, ca persoanele indragostite nebuneste nu mai pot detine controlul atat de bine asupra propriei minti si asupra puterii de concentrare.

Oamenii de stiinta au explicat ca toate aceste lucruri se intampla din cauza unor schimbari la nivel chimic in anumite regiuni ale creierului. Se pare ca in momentele in care un om este indragostit pana peste cap, anumite zone din creier functioneaza "pe sistem de avarie", iar altele la cote maxime.

Sursa foto: antena3.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea