Social

#studiu #eleganta #secret leganta

S-a descoperit secretul elegantei! Culmea, nu sta in hainele la moda!

Armonia si bunul gust al imbracamintei nu stau in ultimele creatii propuse de designeri, ci in "asortarea moderata". Cel putin asta rezulta dintr-un studiu realizat de cercetatorii americani, potrivit dailymail.co.uk.

Astfel, profesorii de la Universitatea din Carolina de Nord au rugat 239 de persoane sa evalueze o serie de desene ale unor tinute, in functie de eleganta acestora.

"Gradul maxim de eleganta este obtinut cand tinutele nu sunt nici prea asortate, nici prea diferite", a fost concluzia participantilor la sondaj. Si asta pentru ca unele persoane considera ca asortarea culorilor este cheia elegantei, in timp ce, pentru altele, faptul de a fi la moda inseamna sa fie remarcate si folosesc combinatii de culori care "sar in ochi".

Cele mai bune combinatii de culori exista intre aceste doua extreme, se arata in studiul publicat in revista Public Library of Science.

Prin urmare, alegerea unei tinute care nu este nici complet uniforma, nici complet contrastanta va fi considerata "la moda". "Asortarea moderata nu reprezinta singura cheie a elegantei, care variaza de-a lungul timpului si culturilor si depinde de numerosi factori, printre care croiala, designul si alinierea la canoanele modei", au declarat autorii studiului.

Sursa foto: wallpaperest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea