Social

#dezvoltare limbaj copii #limbaj copii #copii inteligenti #femei insarcinate

S-a descoperit secretul copiilor destepti. Iata ce trebuie sa faci!

Bebelusii isi pot dezvolta limbajul inca din pantecele mamei! Potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Harvard, copiii carora mamele le-au cantat sau le-au vorbit mult cand erau inca in mediul intrauterin au dovedit competente lingvistice sporite.

Cercetarea americanilor arata ca bebelusii care au auzit adesea vocea mamei aveau cortexul auditiv mai bine dezvoltat, ceea ce ii face pe specialisti sa creada ca vorbitul sau cantatul cand bebelusul se afla in burta mamei ii dezvolta acestuia limbajul. Vocea mamei este una dintre primele experiente senzoriale pe care fatul le dezvolta in uter.

Unii experti le recomanda deja mamelor sa nu se zgarceasca in a li de adresa copiilor chiar si inainte sa ii nasca. Urechea si o parte a creierului sunt formate deja in primele 23 de saptamani de sarcina, ceea ce ii face pe cercetatori sa creada ca fetusii isi dezvolta limbajul cu trei luni inainte sa se nasca.

Sursa foto: burpeesbroccoliandbaby.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea