Social

#cafea #miros #cartofi prajiti #mirosuri preferate #paine calda

S-a descoperit mirosul starii de bine. Afla aromele preferate de barbati si femei!

Ai spune ca miresmele de flori sau imprumutate din natura sunt aromele care te relaxeaza si iti ofera instantaneu o stare de bine! Esti insa departe de adevar, spun specialistii, care au descoperit ca atat barbatii, cat si femeile se relaxeaza si binedispun cel mai rapid cu doua miresme imprumutate din sfera gastronomica!

Baconul si lamaia sunt cele doua alimente care emana mirosul starii de bine pentru barbati si femei. Acesta rezultatul unui studiu derulat in Marea Britanie de catre o companie de produse de igiena personala.

Potrivit rezultatelor studiului, mireasma parfumata a lamaii reuseste sa scoata cel mai repede femeile din starea de moleseala care tinde sa le cuprinda in jurul orelor 15:30, atunci cand au un program de lucru de la 09:00-17:00. Aroma de lamaie este urmata in preferintele femeilor de miresmele de rufe curate sau de flori proaspat culese.

Barbatii, in schimb, sunt stimulati si reenergizati mai degraba de mirosul de bacon prajit, care este urmat in preferintele acestora de cel de paine proaspata, cafea sau miros de cartofi prajiti.

Cercetatorii au concluzionat ca femeile sunt mult mai sensibile la mirosuri decat barbatii, a caror stare de spirit pare sa fie influentata mai degraba de stimuli vizuali decat de cei olfactivi.

Sursa foto: listcrown.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea