Social

#depresie # antidepresiv #astenie toamna

A fost descoperit cel mai ieftin antidepresiv. E mai la indemana decat ai fi crezut

Te simti deprimat? Ar putea fi din cauza asteniei de toamna. Nu te grabi insa sa iei pastile, ci mai degraba iesi la o plimbare prin parc sau da o fuga la munte. Cercatatorii americani au demonstrat ca aerul curat este cel mai bun antidepresiv.

Specialistii sustin ca doar cand te afli in mijlocul naturii creierul se poate relaxa complet si poate intra intr-o stare de contemplare extrem de benefica. Astfel, se pare ca plimbarea si aerul curat s-au dovedit remedii mult mai eficiente decat pastilele in cazul persoanelor care trec prin momente dificile, precum un divort sau pierderea cuiva drag.

Cercetatorii mai au o teorie: pentru a fi eficienta, plimbarea sau excursia nu trebuie facuta de unul singur, scrie dailymail.co.uk.

"Atunci cand iesi afara sau cand mergi intr-o drumetie, apartenenta la un grup organizat contribuie la sanatatea individuala si ii ajuta pe membrii comunitatii sa faca fata stresului si emotiilor", sustine profesorul Sara Warber, de la Universitatea Michigan, din Statele Unite.

Studii anterioare au relevat faptul ca mersul pe jos poate intarzia debutul cancerului si diminueaza riscul de obezitate, diabet sau boli de inima.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea