Social

#varsta reala #ceas biologic #varsta biologica #adn #longevitate

S-a descoperit ceasul care iti spune cat mai ai de trait

Cercetatorii de la Universitatea din Edinburgh au descoperit un ceas biologic care ofera dovezi esentiale despre cat ar putea trai o persoana, scrie sciencedaily.com.


Astfel, oamenii de stiinta reusesc mai nou sa prezica varsta pana la care poate trai o persoana pe baza comparatiei dintre varsta reala si varsta biologica, cea care este conferita de schimbarile chimice ale ADN-ului ce se produc in organism de-a lungul vietii.

"Cercetarea sporeste nivelul de intelegere a vietii sanatoase si a longevitatii. Concluziile sunt cu atat mai surprinzatoare cu cat a fost descoperit un nou indicator al imbatranirii, care reuseste sa stabileasca pronosticul duratei vietii, tinand cont si de factori precum fumatul, diabetul sau bolile cardiovasculare", sustine profesorul Ian Deary, cercetator la Universitatea din Edinburgh.

Potrivit studiilor efectuate pe parcursul a 14 ani, oamenii a caror varsta biologica era mai mare decat varsta lor reala prezentau un risc sa moara mai devreme decat cei a caror varsta biologica si varsta reala erau identice. Cercetatorii au descoperit ca exista o legatura intre un ceas biologic care bate mai rapid si o moarte prematura, scrie descopera.ro.

Sursa foto: sciencedaily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea