Social

# studiu fumat #decizii anul nou # cum sa te lasi de fumat #fumat

S-a descoperit care e momentul ideal in care sa te lasi de fumat!

Inceputul de an este intotdeauna momentul in care se fac promisiuni, se iau decizii. Multe persoane se hotarasc, spre exemplu, sa se lase de fumat. Cercetatorii spun insa ca, cel putin in cazul femeilor, succesul acestei rezolutii nu tine de inceputul anului, ci de... menstruatie.

O cercetare recenta a specialistilor de la Universitatea din Montreal arata ca femeilor le este mai dificil sa renunte la fumat decat barbatilor si tocmai etapele menstruatiei sunt de vina. Astfel, cercetatorii au descoperit ca momentul ideal in care femeile pot cel mai usor sa renunte la tigari este chiar inainte de ciclul menstrual.

"Dorinta necontrolata de a fuma este mai mare in perioada ovulatiei, care incepe odata cu menstruatia", sustine profesorul Adrianna Mendrek, coordonatorul studiului. Si asta intrucat scaderea nivelului de estrogen si progesteron acutizeaza starea de sevraj asociata cu renuntarea la fumat si creste activitatea neuronala asociata cu poftele.

Rezultatele cercetarii ar putea ajuta la un tratament mai eficient al dependentei de tutun, tinand cont si de mecanismele neurobiologice ale fumatorilor.

Foto: aturningpoint.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea