Social

#cancer #banane inegrite #combatere cancer #celulelor tumorale

S-a descoperit: bananele innegrite combat o boala extrem de grava

Bananele cu coaja innegrita sunt, de obicei, date la o parte de clienti, cei mai multi preferandu-le pe cele frumoase, netede, sau chiar pe cele verzi. Insa specialistii japonezi au descoperit ca, din contra, bananele "negre" sunt si de opt ori mai sanatoase, scrie realitatea.net.

Studiind pe soareci de laborator efectul pe care anumite alimente il au asupra sistemului imunitar, cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au descoperit ca bananele foarte bine maturate, cu coaja moale si cu pete maronii sau chiar negre, contin o substanta foarte activa asupra celulelor tumorale. TNF, care ataca aceste celule si le omoara, este folosita in oncologie pentru a trata pacientii cu cancer.

Astfel, animalele hranite cu banane coapte au prezentat un sistem imunitar foarte puternic, rezistenta la stres si un numar mai mare de globule albe in sange, adica acele globule implicate in procesele imunitare.

Sursa foto: thesugarmuse.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea