Social

#aprobare lege antifumat #legea antifumat #aprobare lege #fumat

S-a decis! Fumatul este interzis in toate spatiile inchise

Proiectul de lege a fost modificat vineri in cadrul Comisiei de Sanatate din Camera Deputatior, pentru ca legea sa poate fi trimisa in plen.

Legea care interzice fumatul in toate spatiile publice inchise a fost adoptata, marti (15 decembrie), de plenul Camerei Deputatilor, cu 164 de voturi "pentru", 20 voturi "impotriva" si 26 de abtineri, urmand sa fie transmisa presedintelui spre promulgare.

Cel mai important amendament se refera la definirea spatiului public inchis, care conduce practic la interzicerea fumatului in aproape toate spatiile publice inchise. Exceptie fac penitenciarele de maxima siguranta si zona de tranzit a aeroporturilor internationale, unde fumatul este permis doar in spatiile destinate exclusiv fumatului. De asemenea, fumatul nu va fi permis in locurile de joaca sau alte spatii destinate copiilor, inchise sau deschise. Mai mult decat atat, in aceste spatii va fi interzisa inclusiv utilizarea tigarilor electronice, sustine libertatea.ro.

Cei care nu vor respecta noua lege pot primi amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei, pentru persoanele fizice si amenzi intre 5.000 si 15.000 lei pentru persoanele juridice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea