Social

#diabet #indulcitori #bauturi dietetice # intoleranta la glucoza

S-a aflat adevarul despre bauturile dietetice: cresc riscul de obezitate!

Indulcitorii cu continut caloric scazut din bauturile dietetice cresc riscul de obezitate si de diabet zaharat, intrucat afecteaza modul in care organismul proceseaza zaharul, arata un studiu realizat de cercetatorii israelieni citati de dailymail.co.uk.

Aspartamul, zaharina si sucraloza au fost identificate in bauturile denumite "dietetice" sau "fara zahar", sucuri pe care se bazeaza milioane de oameni in speranta ca nu vor lua in greutate. Efectul se pare ca este exact opusul.

Potrivit studiilor realizate de cercetatorii de la Institutul Weizmann pe soareci de laborator, toti cei trei indulcitorii au facut mai dificila procesarea zaharului. Acest lucru este cunoscut sub denumirea de intoleranta la glucoza si creste riscul de a dezvolta diabet zaharat si obezitate.

Studiul, publicat in prestigioara revista "Nature", arata ca 4 din 7 persoane devin intolerante la glucoza dupa numai patru zile in care au consumat bauturi dietetice.

Un studiu realizat de-a lungul a zece ani pe 474 de persoane a demonstrat ca cei care consuma bauturi racoritoare dietetice se confrunta cu o crestere masiva a circumferintei taliei.

Alte experimente au sugerat ca indulcitorii cauzeaza prejudicii prin modificarea tipului de bacterii din intestine.

Sursa foto: descopera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea