Social

Rusia - Suedia 2-0: Scandinavii, prea batrani pentru manjii lui Hiddink

La Innsbruck s-a desfasurat partida care urma sa stabileasca ultima echipa calificata in sferturile de finala, viitoarea adversara a Olandei. Rusia si Suedia erau pretendentele la locul ramas liber. Scandinavilor le ajungea un egal, esticii aveau neaparata nevoie de victorie. Si au obtinut-o, desi erau cotati cu sanse infime.

Ei bine, elevii lui Gus Hiddink si-au dat seama ca nu au decat posibilitatea unui meci castigat, daca vor ca aventura lor europeana sa nu se incheie aici. Au abordat partida fara complexe, atacand din primul minut. Intai, steril, apoi se regasesc si devin din ce in ce mai amenintatori. S-a vazut cat de mult le-a lipsit Arsavin . Reintrarea lui, dupa doua etape de suspendare, a cantarit enorm. Practic, le-a dat aripi colegilor sai.

In minutul 19, vedeta lui Zenit si a echipei nationale trimite un sut-centrare sub bara portii lui Isaksson, dar aparatorul buturilor suedeze deviaza in corner. In minutul 21, portarul scandinav ar fi fost batut, dar mingea trimisa de Jirkov ocoleste de putin tinta.

Unicul gol al primei parti a meciului a fost inscris in minutul 23: Pavliucenko este deschis in centrul careului de Jirkov si, prea singur, nu poate rata. Un gol ca la antrenament.

Trei minute mai tarziu, Henrik Larsson este la un pas de a restabili egalitatea, dar mingea trimisa de el intalneste bara. Tot in bara avea sa ajunga si reluarea lui Pavliucenko, iar Isaksson intervine la capul lui Arsavin. Era minutul 35. Scorul a ramas neschimbat pana la pauza, desi ocazii au mai fost. Suedezii insa parca au fost certati cu balonul. In minutele 43 si 44, Nilsson si Ljungberg ajung fata in fata cu Akinfeev, dar portarul rus se opune decisiv.

Dupa pauza, rusii aveau sa infiga inca un cutit in scandinavi. Andrei Arsavin majoreaza diferenta la 2-0, reluand cu latul in poarta lui Isaksson centrarea perfecta a lui Jirkov. Era minutul 49 si acesta avea sa fie scorul final. Desi diferenta putea fi mai mare. Spre sfarsit, nordicii si-au intarit atacul, lasand apararea in plata Domnului. Am asistat la un festival al ratarilor. Mingi pe care nu le-ar fi gresit nici la antrenament au fost irosite de Pavliucenko si colegii sai. Cu zece minute inainte de terminarea timpului regulamentar, Jirkov mai expediaza inca o data balonul in bara. La cat a muncit, ar fi meritat un gol. Dar oricum nu mai conta decat pentru el. Rusia – Suedia 2-0. Gus Hiddink a mai calificat o echipa. Dar, ce-i mai important, olandezul si-a convins elevii ca pot sa castige. Iar ei au invins.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea