Social

#rusia #ucraina #romania #r. moldova #molotov-ribbentrop #dmitri medvedev

Rusia si Ucraina, speriate de Romania

Uniunea Europeana a primit o cerere din partea Rusiei, de a solicita Romaniei sa nu se mai amestece in problemele interne ale Republicii Moldova. Ucraina este si ea ingrijorata de posibilele pretentii teritoriale ale tarii noastre.

Dupa ce oficialii europeni au invitat Rusia sa participe la Parteneriatul Estic, organism de cooperare economica intre fostele tari sovietice si UE, presedintele Rusiei , Dmitri Medvedev a declarat ca fostele state sovietice din parteneriat urmaresc crearea unei aliante "antiruse".

" Federatia Rusa a atras atentia asupra necesitatii unor demersuri mai energice pe langa Romania, pentru ca aceasta sa inceteze sa mai exercite presiuni politice asupra Republicii Moldova si sa recunoasca definitiv independenta acesteia", a delcarat ministrul-adjunct rus de externe, Aleksandr Grusko, citat de Adevarul.

Romania, inamic al Ucrainei

Ministrul Apararii de la Kiev, Iuri Ehanurov, a declarat ca Romania si Rusia sunt posibili inamici ai Ucrainei, din cauza revendicarilor teritoriale.

"Acestea sunt doua tari ai caror politicieni fac declaratii in acest sens. Mai precis, in Romania autoritatile fac declaratii ca nu recunosc frontiera cu Moldova, pentru ca aceasta ar insemna recunoasterea Pactului molotov-ribbentrop", a spus ministrul ucrainean, citat de Cotidianul.

Oficialii ucrainieni isi fac griji pentru posibilele pretentii teritoriale ale Romaniei, legate de Basarabia si Bucovina.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea