Social

#razoboi psihotronic #secrete dezvaluite rusia #cercetari fenomene paranormale

Rusia si secretele razboiului psihotronic

Clarviziunea, telepatia, psihokinezia sunt doar cateva dintre domeniile in care Rusia a experimentat in ultimii 50 de ani, pentru a obtine asul din maneca in ceea ce priveste razboiul psihotronic.

Pentru ca secretarizarile se fac pe termen de 50 de ani, ne aflam intr-o perioada in care incepem sa aflam, macar partial, detalii despre experimentele care se desfasoara de decenii, arata Gardianul. Nici romanii nu au fost straini de studiile parapsihologice dezvoltate de aliatii comunisti: rusii, cehii, bulgarii, toti faceau cercetari in domeniu, in scopuri militare si politice.

Studiul in scopuri militare era extraordinar de dezvoltat in 1985-1989, tarile fostului Tratat de la Varsovia posedau indivizi antrenati pentru "a induce telepatic chiar si virusi in computere", conform unor informatii avute de Occident, scrie Gadianul. Specialistii au inceput sa acorde o atentie sporita indiciilor de activitate din blocul comunist dupa ce in SUA apare in 1971 o lucrare intitulata "Descoperiri psihice in spatele Cortinei de Fier" (S. Ostrander si L. Shroeder - Psychic Discoveries Behind the Iron Curtain, Englewood Cliffs, New Jersey, Pretice Hall, 1971).

In 1973 se inlocuieste termenul de parapsihologie prin psihotronica (propunere a lui Zdenek Rjdak), in cadrul unui congres spectaculos organizat la Praga de tarile Tratatului de la Varsovia. Interesul Rusiei pentru paranormal este chiar mai vechi, Stalin stiind ca Adolf Hitler pusese mare pret pe parapsihologie, fiind el insusi un initiat in doctrinele ezoterice.

Fostul student la Teologie, I.V. Stalin emana, potrivit marturiilor lui Nikita Hrusikov, o fascinatie malefica, subjugand vointa tuturor. ( Oficial, se crede ca Stalin a devenit interesat de experientele paranormale datorita lui Wolf Messing, un evreu polonez. Messing i-a facut lui Stalin doua demonstratii spectaculoase, folosind tehnicile sugestiei mentale. In prima demonstratie , el a ridicat de la banca 100.000 de ruble cu un simplu petic de hartie alba. In a doua demonstratie, a patruns nonsalant in cel mai bine pazit buncar al dictatorului, sugerandu-le garzilor ca este Lavrenti Beria, seful KGB, cu care de altfel nu semana deloc. In Bulgaria, exista un Institut de Sugestiologie condus de un anume dr. Gheorghi Lozanov.

Acesta era bine cunoscut pentru o metoda - bazata pe relaxare si sugestiologie - de asimilare rapida a limbilor straine (in ritm de 150 de cuvinte noi pe zi, fara efort de memorare). Nu asta era principala sa realizare. Realizarile importante sunt inca secrete. Numai in cazul Vangai Dimitrovna, Lozanov a analizat 7.000 de situatii paranormale, a facut sute de inregistrari pe banda de magnetofon si chiar un film stiintific. Tot acest material este inaccesibil. Singura declaratie publica a lui Gheorghi Lozanov a fost procentul de exactitate al prezicerilor Vangai - 80%, unul din cele mai mari din intreaga lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea