Social

Rusia si NATO, din nou in contre

Relatiile tensionate Rusia – NATO din ultima perioada intra intr-o noua etapa, dupa ce ministrul rus de externe, Serghei Lavrov , a anuntat ca presedintele Vladimir Putin va fi prezent la summitul NATO de la Bucuresti. In plus, Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer , i-a cerut presedintelui rus sa renunte la discursul antioccidental la summit-ul de la Bucuresti.

Lavrov a spus intr-o conferinta de presa ca George Bush si Vladimir Putin vor discuta despre proiectul scutului american antiracheta in cadrul intalnirilor din Romania si de la Soci.

Si consilierul pe probleme de securitate al Casei Albe a confirmat indirect prezenta liderului rus la Bucuresti. Oficialul american a declarat ca Putin se va intalni cu George W. Bush in cadrul Consiliului NATO-Rusia.

Relatiile dintre Rusia si NATO s-au tensionat dupa ce presedintele rus a anuntat ca tara sa se opune includerii Georgiei si Ucrainei in NATO, unul dintre subiectele importante de pe agenda summitului organizatiei nord-atlantice. In plus, ministrul rus de Externe a declarat ca proiectele de largire a NATO nu fac altceva decat sa reinvie blocurile din Razboiul Rece.

Ca replica la ultimele declaratii ruse, secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, i-a cerut lui Putin sa renunte la discursul antioccidental la summit-ul de la Bucuresti.

Oficialul NATO, citat de Financial Times, i-a transmis lui presedintelui rus sa se abtina sa utilizeze "retorica neconstructiva si inutila" la intrevederile cu liderii Aliantei. Mesajul lui Jaap Hoop de Scheffer este cat se poate de clar. El i-a cerut liderului de la Kremlin sa nu mai ameninte diverse tari cu actiuni militare.

Aceasta, pentru ca a precizat oficialul NATO, un astfel de discurs aminteste de vremea in care mai existau un Zid al Berlinului si o Cortina de Fier .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea