Social

Rusia sanctioneaza Ucraina inaintea summitului NATO

Camera inferioara a parlamentului rus a denuntat acordul ruso-ucrainean privind sistemele de prealertare asupra atacurilor cu racheta, in replica la intentia Ucrainei de a adera la NATO, informeaza RIA Novosti .

Acordul data din 28 februarie 1997. "Denuntarea de catre Duma a acordului cu Ucraina privind sistemele de prealertare asupra atacurilor cu racheta este de fapt un raspuns la cererea Kievului de a accelera aderarea sa la NATO", a apreciat deputatul Zatulin. El a amintit ca, la 16 ianuarie , presedintele ucrainean Viktor Iuscenko , premierul Iulia Timosenko si presedintele Radei Supreme, Arseni Iateniuk, i-au transmis secretarului general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer , o scrisoare in care isi exprimau dorinta ca Ucraina sa se alature Planului de actiune in vederea aderarii la Alianta, la summitul de la Bucuresti din aprilie. "Nu este o alegere a Ucrainei care corespunde intereselor ruse si cu atat mai putin tratatului de prietenie, cooperare si parteneriat dintre cele doua tari", a subliniat oficialul rus. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea