Social

#georgia #moscova #razboi

Rusia nu opreste atacurile

In aceasta diminieata Rusia a reinceput atacurile asupra Georgiei. Astfel, orasul Gori a fost bombardat in aceasta dimineata de avionele rusesti. La randul sau, Tbilisi a reluat bombardamentul asupra capitalei osete, Thinvali . Totodata, in timpul noptii tirurile au vizat un obiectiv militar de la periferia Tbilisi.

In urma atacurilor au fost afectate locatii din jurul orasului, dar si cladiri din interiorul acestuia. De asemenea, un bloc de 6 nivele a fost distrus aproape in intregime. Blocul fusese, insa evacuat inca de aseara.

In jurul localitatii au fost, de asemenea, montate instalatii de razboi pentru a putea fi respinse atacurile avioanelor rusesti.

Totodata, bombardamente au fost si in capitala Tbilisiului. Tinta acestora a fost o baza militara care se afla la aproximativ trei kilometri de centrul capitalei. De asemenea, sunt asteptate si atacuri terestre.

Nu este exclus ca Rusia sa vrea cucerirea orasului Gori. Orasul este, in acest moment, distrus aproape in totalitate.

In acelasi timp, Rusia si-a consolidat fortele in Abhazia, cea de-a doua regiune separatista a Georgiei, unde in prezent are peste 9.000 de soldati si 350 de vehicule blindate, a anuntat astazi un adjunct al comandantului fortelor ruse de mentinere a pacii.

"Consolidarea fortei de mentinere a pacii are ca scop evitarea unei repetari a situatiei cu care fortele ruse de mentinere a pacii se confrunta in Thinvali", capitala Osetiei de Sud, a spus Aleksandr Novitki. "Soldatii nostri trebuie sa-i apere pe civili si sa evite o catastrofa umanitara", a adaugat ofiterul rus.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea