Social

#hillary clinton secretar #occident china hillary

Rusia nu e prea incantata de numirea lui Hillary

Aliatii occidentali ai Statelor Unite au salutat luni decizia lui Barack Obama de a o alege pe fosta sa contracandidata la investitura democrata la conducerea diplomatiei americane.

"Voi fi fericit sa pot lucra, de cand va fi investita oficial, cu Hillary Clinton , pentru consolidarea prieteniei franco-americane", a declarat ministrul francez de externe, Bernard Kouchner , la putin timp dupa anuntul oficial facut de Obama in ceea ce priveste nominalizarea lui Clinton, informeaza AFP.

La Londra, ministrul britanic de externe, David Miliband, a salutat si el numirea lui Clinton. "Evident, senatoarea Clinton va aduce o experienta majora in aceasta functie", a declarat el, intr-o conferinta de presa comuna, pe care a sustinut-o impreuna cu actualul secretar de stat, Condoleezza Rice .

Si Beijingul a felicitat-o pe Hillary Clinton, ca si pe James Jones, viitor consilier pentru securitate nationala , exprimandu-si speranta, potrivit unui mesaj al ministrului de externe, Yang Jiechi, in ceea ce priveste "o colaborare neincetata in vederea inregistrarii de progrese in relatiile de cooperare constructiva intre China si Statele Unite". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea