Social

Rusia are cel mai bogat parlament din lume

Statele Unite, potrivit unui sondaj realizat de revista americana Forbes, are cel mai mare numar de miliardari de pe glob. America este insa surclasata de Rusia la capitolul cel mai bogat ...parlament. Legislativul rus numara, intr-adevar, nu mai putin de 12 miliardari in dolari.

Primul dintre ei este Suleiman Kerimov, membru al Consiliului Federatiei din partea Republicii Daghestan, cu o avere evaluata la 17,5 miliarde de dolari. La 42 de ani, este unul dintre cei mai longevivi parlamentari. Averea sa impresionanta provine in special din speculatii financiare.

Locul secund ii revine lui Gleb Ferisov. La distanta mare de numarul unu, Ferisov a acumulat, pana in prezent, aproape 4 miliarde de dolari. Pe ultimele locuri, cu averi estimate in jurul unui miliard de dolari, se afla Vitali Malchin si Vadim Moscovici.

Parlamentul rus este format din doua camere, cea inferioara, Duma de Stat , aleasa prin vot universal si cea superioara sau Consiliul Federatiei, formata din senatori numiti de catre guvernatori si parlamentele locale.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea