Social

#georgia #rusia #complot militar #finantare #nato

Rusia, acuzata de finantarea unei revolte militare in Georgia

Autoritatile georgiene acuza Rusia de sprijinirea unui complot militar cu o zi inainte de inceperea exercitiilor militare NATO.

Ministrul georgian al apararii, David Siharulidze, a acuzat militarii batalionului de blindate de la Muhrovani de organizarea complot militar. Pe teritoriul unitatii de blindate se afla mai multe persoane in civil, care nu apartin armatei si responsabili militari din alte unitati ale armatei georgiene.

" Ministerul de Interne ancheteaza o revolta militara pregatita in mai multe unitati militare", a spus purtatorul de cuvant al ministerului, Sota Utiasvili. Acesta sustine si ca "fosti responsabili de rang inalt au avut un amestec. Totul a fost organizat de Rusia si viza cel putin perturbarea exercitiilor NATO din Georgia", conform Adevarul.

Comandantul unitatii militare a fost demis, iar alti militari sunt interogati. Oficialii georgiene sustin ca Rusia a platit mai multe persoane implicate si cred ca planul putea urmari anularea manevrelor militare NATO sau chiar o lovitura de stat la Tbilisi.

Georgia va incepe maine o serie de execitii militare NATO, care au fost condamnate de Rusia. Cele doua tari au avut, anul trecut, un scurt conflict militar in Osetia de Sud . Rusia a negat vehement acuzatiile, in timp ce NATO nu a comentat in nici un fel incidentul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea