Social

Rusia acuza Romania ca produce ilegal arme Kalasnikov

Ai nostri spun ca seamana dar au ceva romanesc in ele. Acordurile de licenta n-au mai fost prelungite din anii ‘90.

Rusia acuza din nou Romania ca produce ilegal arme Kalasnikov . Tara noastra, dar si Bulgaria, Polonia, Israel ori Polonia continua sa fabrice aceste arme de asalt fara a avea licenta, sustine un oficial din cadrul companiei rusesti ce detine dreptul de productie – Izmas. Aleksander Zavarzin, responsabil cu activitatea economica externa a companiei Izmas, spune ca fosta URSS le-a dat dreptul acestor state de a produce Kalasnikov (AK-47).

Totusi acordurile de licenta erau incheiate pe 10 ani, cu posibilitatea de prelungire . Dupa prabusirea colosului sovietic, licentele nu au fost prelungite (ultimele au expirat in anii 90), subliniaza Zavarzin, citat de Interfax. Federatia Rusa a mai lansat o data aceste acuzatii la adresa Romaniei – in 2004. Atunci Compania Nationala Romarm a replicat ca in Romania nu se produc arme Kalasnikov, ci un model de AK-47 “construit pe baza unei documentatii romanesti”.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea