Social

#nato #rusia #acord

Rusia a sistat cooperarea militara cu NATO

Rusia a decis sa inghete, "pana la noi ordine" orice relatie de cooperare in plan militar cu Alianta Nord Atlantica si tarile care o compun, a anuntat Ministerul norvegian al Apararii. Informatia se bazeaza pe o convorbire intre reprezentantii Ministerului rus al Apararii si ai Ambasadei Norvegiei la Moscova.

Aceasta declaratie a fost precedata de o serie de gesturi care anuntau o racire a relatiei dintre Moscova si Alianta. NATO a anuntat miercuri suspendarea reuniunilor Consiliului NATO-Rusia.

Secretarul general al Aliantei, Jaap de Hoop Scheffer , a acuzat Rusia ca nu a respectat acordul de incetare a focului negociat de presedintele francez Nicolas Sarkozy pentru solutionarea crizei din Georgia.

Tot miercuri, marina militara rusa a anuntat anularea participarii sale la manevrele comune cu NATO in Marea Baltica. Ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin , sustine insa ca aceste decizii au caracter temporar si se refera la cooperarea in curs si nu la cooperarea in general.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea