Social

#razboi #georgia #osetia #rachete #rusia

Rusia a amplasat rachete tactice in Osetia de Sud

Fortele armate ruse au desfasurat mai multe rampe de lansare de rachete tactice SS-21 în Osetia de Sud , de unde pot ataca Tbilisi, a anuntat duminica seara cotidianul american New York Times în editia electronica, citata de AFP.

Citând specialisti americani din cadrul serviciilor de informatii, sub acoperirea anonimatului, cotidianul american precizeaza ca rampele de lansare au fost identificate la nord de Thinvali , capitala republicii georgiene separatiste Osetia de Sud.

În pofida unui acord de încetare a focului, tancuri si soldati rusi se aflau înca în Georgia duminica, unde îsi "fortificau" pozitiile din apropierea capitalei Tbilisi, potrivit Guvernului georgian.

Potrivit New York Times, care citeaza oficiali occidentali, trupe de elita ruse se desfasurau în regiune sau se pregateau sa o faca.

Aceste actiuni sunt privite de Pentagon drept o demonstratie de forta menita sa îi faca pe unii membri NATO sa se îndoiasca de oportunitatea de a primi Georgia în Alianta si nu drept un semnal ca Rusia ar lua în calcul posibilitatea de a ataca Tbilisi, mai scrie New York Times.

Georgia nu a primit statut oficial de tara candidata la aderarea la NATO la summit-ul Aliantei de la Bucuresti din aprilie, însa a primit promisiunea ca va deveni membra, alaturi de Ucraina, într-un viitor neprecizat.

Cancelarul german Angela Merkel, a carei tara a fost una dintre cele care au blocat acordarea statutului de tara candidata Georgiei în aprilie, a declarat de mai multe ori în ultimele zile ca perspectivele de aderare la NATO ale acestei tari nu au fost afectate de recentul conflict cu Rusia.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea