Social

#imbalsamare #despagubire #cimitir

Rudele vor fi despagubite in cazul greselilor de imbalsamare

Prima lege adoptata de Parlament privind cimitirele prevede despagubiri pentru rudele decedatilor in cazul in care angajatii firmelor de pompe funebre nu respecta indicatiile rudelor privind inmormantarea.

Potrivit noii legi, firmele de pompe funebre vor constitui un fond care sa plateasca despagubiri familiei celui decedat in cazul erorilor.

"Fondul va fi constituit pentru plata despagubirilor datorate in cazul neindeplinirii sau al indeplinirii defectuoase a prestarilor de servicii funerare. Nivelul fondului de garantare se stabileste prin Hotarare a Guvernului. Operatorul economic va trebui sa depuna suma stabilita de stat in contul de la banca la care firma are cont deschis sau sa incheie o asigurarea de malpraxis, incheiata la valoarea fondului de garantare stabilit prin Hotarare a Guvernului”, se arata in noua lege, potrivit EVZ.ro.

Potrivit prevederilor noii legi, cimitirele si institutiile de sanatate publica nu vor mai avea voie sa faca publicitate firmelor de pompe funebre.

Administratorii de cimitire vor fi obligati sa amenajeze WC-uri si sa pastreze curatenia.

Romanii care nu intretin, timp de doi ani, mormantul si piatra funerara, in cele mai bune conditii, risca sa ramana fara locul de veci, se mai arata in lege.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea