Social

# incendiu matei bals #ruda #aeroterma #pacienta

Matei Bals nu avea caldura! Ruda unei paciente a dus o aeroterma in salonul care a luat foc, la cererea personalului medical

Fiica unei paciente internate in spitalul Matei Bals a confirmat ca a dus o aeroterma in unul dintre saloanele din spitalul in care a avut loc tragedia din aceasta dimineata. Spitalul nu mai avea incalzire iar personalul i-a spus acesteia ca poate sa aduca o aeroterma, deoarece in salonul repsectiv nu exista una. Acest lucru se intampla in urma cu o saptamana.

 

“In urma cu o saptamana, pentru mama mea am dus o aeroterma la etajul 3, pavilionul 5, camera 17.

Mi-au spus ca asta e situatia, nu au caldura.

Au verificat (daca sunt aeroterme in saloane - n.red.) si au spus ca unele saloane au aeroterme, altele nu, si mi-au spus ca daca vreau, pot sa ii aduc”, a declarat Mihaela Tanase, ruda unei paciente cu COVID-19 internata la spitalul de boli infectioase “Matei Bals”. 

Aceasta a spus ca personalul medical a ingrijit-o corespunzator. 

“Dar incendiul si acest transport al ei la Spitalul Militar Central a adus-o intr-o situatie foarte critica. Concentratia in oxigen a scazut la 50, situatia ei este foarte grava”, a povestit femeia, pentru Realitatea Plus.

Mistrul Sanatatii nu stie sa fi existat probleme cu caldura

In acelasi timp, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat ca in cladirea in care a izbucnit incendiul nu era o temperatura scazuta care sa ii faca pe pacienti sa se incalzeasca cu aeroterme, citand informatiile primite de la Adrian Streinu Cercel, fostul manager de la Matei Bals.

“La Matei Bals au fost facute investitii aproape constant. A fost renovat in intregime de curand. In curand vom avea informatii nu doar despre Bals, ci si despre celalte spitale. Dupa Piatra Neamt, ministrul Tataru si Raed Arafat au anuntat controale in sectiile ATI si nu numai”, a declarat Vlad Voiculescu, potrivit newsweek.ro.

“Nu am informatii ca in acea cladire ar fi fost surse suplimentare de incalzire, care oricum nu ar trebui sa fie in spitale”, a precizat ministrul.

“Toata iarna a fost avarie, au avut probleme cu caldura” - reprezentantul firmei de mentenanta

Reprezentantul firmei de mentenanta sustine ca unitatea medicala ar fi avut probleme cu caldura in toata aceasta perioada de iarna si ca ar fi recomandat spitalului sa nu se utilizeze improvizatii.

”Ideea e ca a fost frig. Din cauza temperaturii s-au incalzit cu asa ceva. Toata iarna a fost avarie. Toata iarna au avut probleme cu caldura. In principiu, instalatia era ok. Noi am recomandat sa nu se foloseasca improvizatii, cum ar fi prelungitoare si asa mai departe. Aceea nu este o unitate noua, e mai veche. Era o instalatie nici noua, nici veche. Era functionala”, a declarat reprezentantul firmei de mentenanta pentru Buletin de Bucuresti.

Potrivit acestuia, instalatia electrica era permanent verificata de firma de mentenanta, insa nu au fost descoperite proble in cadrul verificarilor facute la salonul unde s-a produs incendiul.

"Noi tot timpul facem verificari. Anterior evenimentului nu s-a depistat nimic acolo. Au fost probleme la alte pavilioane, gen n-a functionat un circuit, o priza sarita din perete. Acolo, in ultima perioada nu am avut incidente de niciun fel. Asteptam sa vedem ce spun cei care ancheteaza. Noi suntem la dispozitia lor", a mai spus acesta, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea