Social

Rromii organizeaza un protest al tacerii la Ambasada Italiei din Bucuresti

Rromii organizeaza astazi un protest al tacerii in fata Ambasadei Italiei din Bucuresti. Reprezentantii cer Romei sa ia masuri astfel incat sa opreasca atacurile din Italia .

Reprezentanti ai minoritatii rromilor vor depune si un document la ambasada, prin care solicita luarea de masuri impotriva atacurilor din Italia la adresa lor. Simultan, organizatiile de rromi din Spania organizeaza si ele un protest in fata Ambasadei Italiei din Madrid. Protestul Tacerii este organizat de Romani Criss, Amare Rromentza si Alianta Civica a Romilor din Romania.

Initiatorii spera insa ca si alte organizatii neguvernamentale sa se alature demersului. Protestatarii cer autoritatilor italiene incetarea atacurilor din ultima perioada, care au loc in mai multe orase din Italia. In perioada 25-29 aprilie, o delegatie de 10 reprezentanti ai organizatiilor de rromi si de aparare a drepturilor omului din tarile europene au vizitat peste 20 de campuri din Italia. Scopul a fost acela de a afla care este situatia rromilor ce traiesc in zona si care sunt efectele ultimelor acte de violenta impotriva acestora.

Violentele care au avut loc in Italia in ultima perioada au fost criticate luni de catre Natiunile Unite . Inaltul comisar ONU pentru drepturile Omului, Louis Arbour, a atentionat guvernul de la Roma ca are o politica represiva si intoleranta in ceea ce priveste imigratia . Comisarul si-a exprimat ingrijorarea in sedinta consiliului Natiunilor Unite pentru drepturile Omului, reunit la Geneva, si a calificat drept socante atacurile asupra taberelor de romi.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea