Social

#rrom #bulgaria

Rromii din Silistra ameninta cu crearea unei republici independente in Bulgaria

Comunitatile de tiganidin districtul Karoto, din Silistra de nord-est, din Bulgaria ameninta cu crearea unei republici rrome independente, in cazul in care problemele minoritatii rrome nu vor fi solutionate de guvernul bulgar, anunta News.bg.

Conflictul a pornit de la decizia companiei de electricitate care furnizeaza energie electrica in zona, de a nu mai alimenta satele locuite de tigani din cauza datoriilor acumulate de-a lungul anilor, ramase neplatite. Peste 400 de familii au ramas fara curent electric .

Comunitatile de rromi , reprezentate de Rumen Lazarov, presedintele Miscarii Rrome din Bulgaria au trimis un memoriu primului ministru, in care se plang de situatie. Lazarov a declarat ca un memoriu va fi trimis si Parlamentului European. Potrivit acestuia, ministrul Social, Emilia Maslarova are o atitudine discriminatoare la adresa rromilor, carora le-a oprit ajutoarele de la stat.

Tiganii bulgari sustin ca in aceasta tara nu gasesc locuri de munca, iar daca acestea exista, sunt foarte prost platite. „Este practic imposibil sa intretii o familie dintr-un salariu de 25-50 de euro” spune Lazarov.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea