Social

Rosu pentru arbitre

Cristina Ionescu si Irina Mirt vor mai conduce meciuri de Divizia A doar daca trec aceleasi teste fizice la care sint supusi arbitrii barbati. Noul sef al arbitrilor a mai decis sa faca publice sanctiunile secretizate de Ion Craciunescu.

22 dintre cei 25 de arbitri din lotul A aprobat de Ion Craciunescu la inceputul actualei editii de campionat se regasesc si pe listele noii Comisii Centrale a Arbitrilor, deoarece, vrem nu vrem, sint arbitrii nostri cei mai buni, dupa cum spune noul presedinte al CCA, Gheorghe Constantin . Diferenta este ca acum lotul a fost impartit in trei grupe valorice, primii zece fiind trecuti pe lista trimisa la FIFA, organismul international urmind sa ii retina, cel mai probabil, pe primii sapte (Cristian Balaj, Augustus Constantin, Sorin Corpodean, Alexandru Deaconu , Marian Salomir, Alexandru Tudor si Sebastian Coltescu ).

Delegari prin mouse

A doua grupa, compusa din sapte arbitri, este pregatita sa conduca meciurile din prima liga, iar cei sapte arbitri din grupa a treia vor fi urmariti la Divizia B, prestatia lor urmind sa fie evaluata la sfirsitul sezonului, cind se va stabili care va fi pastrat sau exclus din lotul A. Pe lista nu se regaseste nici una dintre femeile arbitru, Cristina Ionescu sau Irina Mirt, dar exista posibilitatea sa conduca meciuri de Divizia A doar daca vor trece testele fizice la care sint supusi arbitrii barbati. Punerea celor doua sexe pe picior de egalitate elimina practic femeile din primul esalon. O alta deosebire fata de mandatul trecut va fi delegarea arbitrilor prin tragere la sorti , cu ajutorul calculatorului. Vor fi citeva criterii de care se va tine seama in alcatuirea respectivului program, astfel incit sa nu se ajunga, spre exemplu, la situatia in care Anton Helesteanu, proaspat reprimit in lot, sa fie delegat la vreun meci al Otelului, atit timp cit presedintele galatean Marius Stan este partener de afaceri cu tatal arbitrului.

Tudor va fi primul suspendat

In foarte scurt timp, noua conducere a CCA va dicta si prima suspendare, ca urmare a analizarii memoriului clubului Farul, dupa partida cu CFR Cluj, care contesta prestatia lui Alexandru Tudor. Constanta a cerut excluderea lui Tudor din arbitraj, dar unele acuzatii nu se sustin. Totusi, din imaginile vazute este clar ca arbitrul a gresit. El va fi suspendat, insa va trebui sa vedem tot meciul pentru a hotari pentru ce perioada de timp, a declarat vicepresedintele Comisiei, Constantin Gheorghe. Tot el, care conduce si Departamentul Analiza si Evaluare, a anuntat ca activitatea CCA va fi mult mai transparenta: La doua zile dupa etapa voi da toate amanuntele privitoare la retinerile de la delegari si perioada suspendarii. Nu vom ascunde absolut nimic, nici notele observatorilor, nici eventualele neconcordante intre aprecierile lor si prestatia arbitrilor.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea