Social

#alin totorean #salvat #desert australia

Romanul ratacit in Australia a suportat temperaturi de 50 de grade

Exploratorul Alin Totorean a fost la un pas de a sfarsi tragic in desertul australian, dar a fost salvat dupa ce a reusit sa dea un telefon in Romania.

Acesta se afla in timpul unei expeditii in care si-a propus sa traverseze Australia pe jos. Cand a ramas fara apa, intr-un loc izolat, Alin Totorean a cerut ajutor tocmai in tara. Colegii au alertat autoritatile australiene, care l-au gasit dupa trei zile, intr-o stare de deshidratare extrema, informeaza Pro Tv.

Acesta a plecat spre lacul sarat Amadeus, insa nu si-a luat cu el decat patru litri de apa. A dat peste o zona greu accesibila, pe care s-a chinuit aproape 48 de ore sa o ocoleasca. Din cauza temperaturilor de peste 50 de grade Celsius, a terminat apa mai repede, asa ca a ramas fara provizii .

Salvatorii l-au preluat cu un elicopter si l-au dus la spital. Alin a fost acum externat si este in afara oricarui pericol. Ba mai mult, spera chiar sa-si poata continua expeditia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea