Social

#MAE raspuns Iulian Ghergu #roman rapit Burkina Faso #iulian ghergut

Romanul rapit in Burkina Faso, mesaj pentru Guvern. Raspunsul MAE

Iulian Ghergut, romanul luat ostatic de peste un an de catre jihadistii gruparii jihadiste Al-Mourabitoune a islamistului algerian Mokhtar Belmokhtar, a aparut intr-o inregistrare video, data publicitatii luni, in care cere ajutorul Guvernului pentru eliberarea sa, scrie lemondefr.

 

Iulian Ghergut - agent de securitate intr-o mina de mangan la Tambao, in nordul Burkina Faso, in apropiere de frontiera cu Niger si Mali - a fost rapit in 4 aprilie 2015 de catre cinci indivizi inarmati. Rapirea sa a fost revendicata de catre Al-Mourabitoune, o grupare legata de Al Qaida.

In inregistrarea video, el poarta o barba deasa, vorbeste o franceza marcata de un accent puternic, si afirma ca secventa este inregistrata in 21 septembrie. Ostaticul roman asigura ca starea sanatatii sale este buna.

Ghergut spune ca se gandeste la familia sa si ii cere, precum si guvernului roman, sa faca totul pentru a fi eliberat.

Inregistrarea a fost distribuita de SITE, centrul american de supraveghere a site-urilor jihadiste.

 

Raspunsul succint al MAE a fost ca autoritatile „lucreaza în permanenta” de mai bine de noua luni la acest caz.

„Celula de criza interinstitutionala care gestioneaza situatia cetateanului roman rapit în Burkina Faso, convocata la data de 4 aprilie 2015 (din care fac parte MAE, SIE, SRI, MApN, Administratia Prezidentiala), (…) lucreaza în regim de permanenta pentru gestionarea situatiei. Impreuna cu MAE, care actioneaza pe toate canalele diplomatice disponibile si gestioneaza activitatea de comunicare, autoritatile romane competente în domeniul securitatii nationale (SIE, SRI, MApN) depun toate eforturile pentru eliberarea cetateanului roman. Fiecare institutie actioneaza cu instrumentele si metodele specifice de actiune, conform competentelor. MAE reitereaza recomandarea ca tratarea în spatiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific si sensibil al acestuia, sa se faca cu toata precautia”, se arata în raspunsul MAE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea