Social

#salariu #loc de munca #criza economica #comunicare loc de munca # motivare munca

Romanii vor sa iasa din criza muncind si cu salarii pe masura

Romanii considera ca vor reusi sa iasa din criza daca muncesc pe masura considerand insa ca cea mai importanta motivatie la locul de munca o reprezinta salariul, arata un studiu iVox. De asemenea, ei pun mare pret pe comunicarea cu sefii, considerand insa ca prea multa comunicare prin intermediul sedintelor strica.

Cei mai multi romani - 80.59% - sunt convinsi de faptul ca doar prin munca putem iesi din criza economica. De alta parere sunt doar 13.3% dintre ei, care considera ca nu munca este solutia salvarii din criza, mai arata studiul efectuat la cererea Rogalski Grigoriu Public Relations.

Recompensa financiara este principalul factor motivational in ceea ce priveste munca la romani. 44.57% dintre ei au declarat ca muncesc pentru banii primiti la sfarsit de luna. Tot acceeasi motivatie – banii - o au si un procent de 15.32% dintre respondenti, care au declarat ca muncesc pentru a-si plati datoriile.

Pe de alta parte, 32.76%, un procent de asemenea mare declara ca pasiunea pentru ceea ce fac ii motiveaza cel mai mult. Doar 7.35% dintre romani nu sunt multumiti de locul de munca, iar imposibilitatea de a-si gasi un altul ii motiveaza sa munceasca la jobul actual.

Ce va motiveaza cel mai mult sa munciti?

Cel mai important atribul al unui loc de munca, in opinia romanilor, este recompensa financiara corecta in raport cu valoarea muncii prestate – 82.64%. Recunoasterea sociala si profesionala este al doilea atribut pe lista respondentilor, cu un procent semnificativ – 50.68%, urmat de atmosfera colegiala – 39.1% si repectul fata de dreptul la viata personala – 26.61%.

Care sunt cele mai importante atribute ale unui loc de munca ideal? (raspuns multiplu)

Aproape toti respondentii sunt de aceeasi parere atunci cand vine vorba de relatia sef-angajat. 98.66% dintre ei considera ca este foarte importanta comunicarea angajator-angajat pentru a menţine o atmosfera pozitiva la locul de munca. Un procent infim, de doar 1.34% dintre respondeti considera ca relatia sef-angajat este foarte putin importanta.

Cum comunica cel mai des angajatorul cu dumneavoastra? (raspuns multiplu)

Cei mai multi romani sunt de parere ca angajatii de la stat muncesc mai putin decat cei din mediul privat – 62.3%. Totusi, un procent considerabil, 29.19% dintre romani sunt de alta parere, fiind convinsi de faptul ca toti romanii muncesc la fel de mult. Doar 8.51% dintre romani sunt de parere ca situatia reala este defapt opusul - angajatii de la stat muncesc mai mult decat cei de la privat.

68.95% dintre respondenti sunt convinsi de faptul ca patronii romani nu sunt modele de succes pentru a educa romanii in spiritul respectului fata de munca. Pe de alta parte, 44.6% dintre romani considera ca poporul nostru este unul lenes, in timp ce 55.4%, sunt de parere ca romanii sunt muncitori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea