Social

#ultrasi Dinamo #MAI proteste #SRI proteste #incidente proteste #romani Piata Victoriei #proteste Romania #ionut negoita

Romanii, umiliti din nou de PSD! Reactia SRI

Protestele pasnice din Piata Victoriei ale celor 150.000 de romani fata de adoptarea ordonantei care mutileaza Justitia din Romania au degenerat in violente dupa ce cativa protestatari au aruncat in jandarmi cu sticle, torte si pertarde.

Grupuri izolate de persoane au pornit un atac asupra jandarmilor, care au fost nevoiti sa ii disperseze folosind gazele lacrimogene. Potrivit Romania TV, "atacatorii" ar fi membrii unor galerii de fotbal. 

Fosta sotie a patronului FC Dinamo Bucuresti, Carmen Negoita, a scris pe contul sau de Facebook ca este vorba despre dinamovisti.

Suporterii gruparii din “Stefan cel Mare” i-au raspusn lui Carmen Negoita. “In urma dezinformarilor mizerabile aparute in presa cu ocazia protestelor din Piata Victoriei, ne simtim obligati sa dezmintim toate acuzele aduse galeriei dinamoviste. NU am participat in mod organizat la protest si, cu atat mai mult, nu am fost platiti de cineva pentru a face asta”, s-a aratat intr-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Peluzei Catalin Hildan.

Si patronul Dinamo a reactionat astazi. “Nu am nici o legatura cu cei care au creat violentele de aseara!” a spus Negoita pentru Gazeta Sporturilor.

Ionut Negoita sustine ca ”nu sunt in cele mai bune relatii cu ultrasii din galerie, e o minciuna halucinanta ca ar fi fost inaintea manifestatiei la Hotel RIN”. “Din cate stiu eu, ei au ajuns in Piata Victoriei de la meciul de baschet al lui Dinamo, in nici un caz de la hotelul meu si al fratelui”.

SRI a anuntat, MAI n-a auzit!

SRI sustine ca a informat MAI si Jandarmeria ca protestele pasnice de miercuri seara, de la Bucuresti, ar putea fi deturnate, insa ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat miercuri seara, la Romania TV, ca nu a primit informatii de la servicii cu privire la eventualele provocari in cadrul protestului.

Serviciul Roman de Informatii a reactionat printr-un comunicat, in care se mentiona ca a informat institutiile abilitate cu privire „la intentiile de organizare sau deturnare a actiunilor publice  de protest din centrul Capitalei”, oferind si numele unor ofiteri de legatura.

“In legatura cu afirmatiile aparute in spatiul public referitoare la informarile SRI cu privire la protestele din data de 1 februarie 2017, facem urmatoarele precizari: Serviciul Roman de Informatii a actionat potrivit competentelor legale detinute, datele si informatiile obtinute cu privire la intentiile de organizare sau deturnare a actiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ institutiilor legal abilitate sa intervina pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice", se precizeaza intr-un comunicat al SRI.

Potrivit sursei citate, a existat "un schimb de informatii operativ" cu MAI, precum si la nivelul Jandarmeriei si SPP.  "In aceasta situatie a existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul institutiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul secretarului de stat Stefu Viorel si Bogdan Despescu — IGPR, precum si la nivelul Jandarmeriei si SPP. Conform Legii 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, republicata in 2014 si Legii nr. 14/1992, SRI are competente pentru obtinerea de date necesare prevenirii si contracararii activitatilor extremiste. Pe aceasta zona, SRI nu a avut surprize operationale. SRI nu are competente in ceea ce priveste manifestarile gruparilor ultras, insa daca se obtin date de interes pentru institutiile cu atributii pe ordine publica, acestea sunt furnizate cu celeritate, asa cum s-a intamplat in cazul protestelor din data de 1 februarie din Capitala",a informat SRI.

Joi dimineata, SRI comunicat ca informatiile furnizate au vizat exclusiv „prezenta unor membri ai galeriilor cluburilor sportive la actiunile publice de protest din centrul Capitalei”. Aceste informatii au fost „transmise operativ institutiilor legal abilitate (Inspectoratul General al Politiei Romane, Jandarmeria Romana, Serviciul de Paza si Protectie)”.

Biroul de presa al SRI a explicat, pentru stiripesurse.ro, care au fost fost informatiile transmise institutiilor abilitate. Astfel, SRI nu a avut informatii clare cu privire la intentia de deturnare a protestelor sau la faptul ca ultrasii ar fi fost platiti pentru a actiona. Singura informatia transmisa Politiei, Jandarmeriei si SPP a vizat faptul ca suporterii se organizeaza pentru a participa la protest. Nu exista nicio dovada ca acestia se vor comporta violent, insa acest lucru putea fi anticipat pe baza experientelor anterioare. SRI ar fi intrat in posesia informatiei datorita activitatii de monitorizare a unor grupuri cu potential extremist.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea