Social

Romanii traiesc din ce in ce mai prost

Romanii sustin ca traiesc din ce in ce mai prost. Aceasta este concluzia unui sondaj realizat de Daedalus Consulting, care, in plus, arata ca romanii traiesc cu impresia ca nivelul lor de trai scade de la an la an, desi situatiile la nivel national arata ca numarul celor care si-au achizitionat o masina a crescut in fiecare an.

Majoritatea romanilor intervievati de realizatorii sondajului au spus veniturile le ajung doar pentru strictul necesar. 15% dintre romanii care traiesc la oras spun ca banii pe care ii castiga nu le sunt suficienti nici pentru a-si cumpara strictul necesar, in timp ce alti 14% afirma ca reusesc achizitionarea unor bunuri mai scumpe, insa sunt nevoiti sa renunte la alte lucruri.

In plus, studiul arata faptul ca in privinta nivelului de trai al romanilor, mai bine de un sfert dintre locuitorii din mediul urban spun ca viata lor s-a schimbat in rau in 2007, comparativ cu anul anterior.

Pe de alta parte, situatiile la nivel national arata ca numarul romanilor care au luat cel putin un credit a crescut in ultimul an de la 37 la 39%. Majoritatea creditelor contractate sunt pentru nevoi personale si consum, cele mai putine fiind cele destinate investitiilor.

A crescut si numarul celor care si-au cumparat o masina, in ultimii ani achizitia de masini crescand constant. In plus, aproximativ 12% dintre cei care au cumparat diverse obiecte din magazine au facut rate, fata de 9% in anul anterior.

Studiul a fost realizat de Daedalus Consulting la inceputul lui 2008 pe un esantion de o mie de persoane.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea