Social

#medicamente #teste #romania

Romanii, subiectii de test ai companiilor farmaceutice americane

Companiile farmaceutice americane testeaza medicamente in tari sarace si lasa oamenii sa creada ca sunt tratati gratis pentru afectiunile de care sufera, arata o ancheta a jurnalistilor de la publicatia americana Vanity Fair .

Romania se afla printre tarile cu cele mai multe teste farmaceutice, alaturi de Rusia si Thailanda .

Pretentiile financiare mici ale subiectilor si legislatia mai permisiva sunt motivul pentru care companiile farmaceutice americane cauta sa-si testeze produsele in afara SUA.

"Mii de teste se fac in tari cu un mare numar de saraci sau de analfabeti care, in anumite cazuri, semneaza punandu-si o amprenta a degetului mare pe formular sau schitand un X in locul unei semnaturi. In Bangladesh s-au facut aproximativ 76 de teste. Alte 61 au fost facute in Malawi, 1.513 in Rusia, 876 in Romania, 786 in Thailanda, 589 in Ucraina, 15 in Kazahstan , 494 in Peru, 292 in Iran, 716 in Turcia sau 132 in Uganda", scriu jurnalistii de la Vanity Fair, citati de Gandul.info.

Compania GlaxoSmithKline a testat Avandia, un medicament pentru tratarea diabetului si la Iasi. In 2009, Institute for Safe Medication Practices, un grup non-profit din Pennsylvania, care monitorizeaza domeniul prescriptiei de medicamente, a legat moartea a 1.354 de oameni de Avandia, pe baza unor rapoarte realizate impreuna cu FDA, potrivit Adevarul.

Intre diferitele testari trebuie sa existe o pauza de 7 luni minimum, pentru a nu exista interferente intre respectivele medicamente. Nu au voie sa fie voluntari somerii, soldatii, detinutii si angajatii companiei care initiaza cercetarile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea