Social

#studiu #bani #romani #spalare maini

Tu te speli pe maini dupa ce folosesti banii?

Aproape trei sferturi dintre romani (74%) considera ca banii sub forma de numerar nu sunt igienici si cu toate acestea doar trei din zece persoane afirma ca se spala pe maini dupa utilizarea bancnotelor si a monedelor.

Acelasi studiu, realizat in total in 12 tari europene, a aratat ca este mult mai probabil ca populatia sa se spele pe maini dupa alte activitati cum ar fi mangaierea unui animal (46%) sau dupa calatoria cu transportul in comun (36%), decat dupa manevrarea numerarului, arata statisticile MasterCard, citate de Mediafax. Majoritatea respondentilor ar fi dispusi sa poarte la ei servetele (80%) sau gel antibacterian (66%).

Cercetarile realizate anul trecut de specialistii Universitatii Oxford au evidentiat faptul ca o bancnota obisnuita contine 26.000 de bacterii care ar putea dauna sanatatii.

In topul celor mai putin igienice obiceiuri pe care romanii le au in vedere sunt folosirea la comun a toaletelor (96%), folosirea periutei de dinti a altei persoane (93%) si utilizarea in comun a unei batiste (90%).

Sursa foto: stolenimg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea