Social

#temeri #romani #afeaceri

Romanii se tem sa-si deschida propria afacere

Aproape jumatate dintre romani se teme sa-si deschida o afacere in urmatoarele sase luni de frica esecului, se arata intr-un studiu realizat de Fundatia Post-Privatizare.

Studiul "Promovarea antreprenoriatului ca factor cheie pentru dezvoltarea economica" indica faptul ca doar 17,5% dintre romani se gandesc la posibilitatea de a demara o afacere proprie in urmatoarea jumatate de an. Acest procent plaseaza Romania pe ultimul loc in randul tarilor cu economie orientata pe eficienta.

"Cifrele nu sunt surprinzatoare daca este sa luam in calcul faptul ca romanii sunt unii dintre cei mai tematori intreprinzatori mondiali. Un procent de aproape jumatate (45.99%) din populatia adulta a Romaniei evita sa-si infiinteze o firma noua de teama unui esec financiar", a declarat Peter Barta, CEO FPP.

Barta este de parere ca reticenta potentialilor intreprinzatori poate fi pusa pe seama lipsei unor reglementari legale care sa stimuleze atitudini antreprenoriale, dar si a lipsei de educatie in domeniul afacerilor pe cont propriu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea