Social

#coronavirus #politia de frontiera #frontiera #pandemie #paste

Romanii se intorc in tara pentru Paste, in ciuda avertismentelor. Ce se intampla cu acestia

Aproape 20.000 de romani au tercut granita in ultimele 24 de ore. Nu mai putin de 13.600 de mijloace de transport au tranzitat granita, potrivit informatiilor Politiei de Frontiera.

Dintre acestia, potrivit Politiei de Frontiera, aproximativ 9.400 persoane cu 7.000 mijloace de transport, au intrat in tara, iar 9.600 persoane cu 6.600 mijloace de transport, au parasit Romania.

In aceasta perioada, dispozitivul de supraveghere si control al frontierei de stat este suplimentat, atat in punctele de trecere a frontierei, cat si pe fasia de frontiera. Zilnic, aproximativ 4.400 de politisti de frontiera sunt la datorie, mare parte dintre ei in punctele de frontiera la controlul documentelor.

Formalitatile de frontiera necesita un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului ca pe langa controlul specific la intrarea in tara, persoanele sunt preluate de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica pentru completarea declaratiei pe proprie raspundere si efectuarea controlului epidemiologic.

Dupa incheierea formalitatilor si stabilirea masurile dispuse de catre personalul medical aflat in punct, masinile sunt preluate de catre echipaje de politie si jandarmi pentru a fi conduse spre locatiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea