Social

Romanii se inarmeaza la greu

In doar patru luni, politistii au confiscat de la civili 611 arme de foc, 11.000 de bucati de munitie, 8.770 kg de explozivi.

In primele patru luni ale acestui an, ofiterii Directiei Arme, Explozivi si substante toxice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) au gasit un adevarat arsenal de razboi in casele a 867 de romani care nu aveau dreptul sa detina arme sau munitii.

Politistii au confiscat de la civili 611 arme de foc, 11.000 de bucati de munitie, 8.770 kg de explozivi, 3,5 km de fitil detonant, 19.120 de bucati capse de initiere, 634 kg de substante toxice , 121 kg de mercur si 754 kg de produse de uz fitosanitar. Politistii au mai eliberat, in aceeasi perioada, 1.686 de permise de portarma, cu aproape 90% mai multe decit in perioada similara a anului trecut.

Au mai fost date 3.526 de autorizatii unor persoane fizice pentru procurarea de arme si munitii, 267 de autorizatii de transfer de explozivi si au fost avizate 55 de licente de import armament si munitii. De asemenea, 198 de persoane juridice au fost autorizate pentru operatiuni cu arme si munitii, precum si 336 de persoane fizice si juridice pentru activitati cu materiale explozive.

Legea privind regimul armelor, modificata

Comparativ cu perioada similara a anului 2005, Directia Arme, Explozivi si Substante Toxice inregistreaza o crestere cu 72% a numarului de infractiuni din regimul armelor si munitiilor si o majorare cu 22% a celor constatate la Legea privind fondul cinegetic si protectia vinatului.

Deoarece acest fenomen a luat amploare, specialistii Directiei Arme, Explozivi si Substante Toxice din cadrul IGPR au pregatit un proiect de modificare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor, pentru prevenirea si combaterea infractionalitatii. Daca va fi adoptata cu noile amendamente, noua lege va stabili un regim mai strict al comercializarii si folosirii armelor si munitiilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea