Social

#sondaj #romani #noroc

Romanii se considera norocosi

Conform sondajului efectuat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie, peste 60% dintre respondeti urmaresc horoscopul. Cu toate acestea, aproximativ 70% din persoanele intrebate nu cred ca horoscopul poate prezice viitorul, iar 19% cred in existenta vrajitoarelor care au puteri supranaturale de prezicere, interesant, nu?

Insa si mai interesant este ca sondajul releva faptul ca 18% din romani joaca la loz in plic. Nu stiu cati dintre noi mai stiau de existenta acestui tip de joc, insa iata ca statisticile par sa fie de cele mai multe ori facute ca sa ne surprinda.

Doar 17% dintre cei intervievati telefonic au recunoscut ca sunt superstitiosi, dar in acelasi timp, 64% dintre acestia se considera norocosi. 96% cred in Dumnezeu, iar 76% cred in existenta minunilor; Sa fie oare si castigurile la loto sau la jocuri de noroc considerate ca fiind minuni?

Este binecunoscut faptul ca in momentul de fata numarul farmaciilor din Romania este cu doar 25% mai mare decat numarul agentiilor de pariuri sportive. Da, pariatul poate considerat noul sport national. Chiar si prima localitate intrata in mod oficial in insolventa din Romania, orasul Aninoasa din Valea Jiului, si-a deschis o casa de pariuri la numai o luna dupa ce primaria a luat masura nemaintalnita pana acum pe meleagurile noastre.

Pariem oriunde si oricand

Chiar daca despre pariurile ilegale se spune ca existau inca de pe vremea lui Ceausescu, primul operator autorizat a aparut abia in Romania anului 1996. Numarul agentiilor a inceput sa creasca exponential odata cu debutul recesiunii, in anul 2007. Si acest lucru nu a fost deloc unul intamplator.

Odeta Nestor, presedintele Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, a dezvaluit faptul ca jocurile de noroc iau amploare pe timp de criza. Totodata, Nestor a tinut sa laude autoritatile, care conform spuselor acesteia, au facut mari eforturi in a combate piata neagra. Peste 15,000 de echipamente au solicitat licentierea de la infiintarea oficiului in anul 2013 si nu mai putin de 3000 au fost confiscate.

Sfarsitul anul 2015 a reprezentat un moment de rascruce pentru operatorii de pariuri. Agentiile multi-nationale aveau de ales intre a plati taxe statului Roman si a intra in legalitate sau efectiv sa abandoneze piata locala. Casa de pariuri care detinea monopolul in acel moment a fost scoasa din joc si suspendata pentru 5 ani, deoarece nu s-a supus in totalitate noilor reglementari. Acest fapt a reprezentat sfarsitul unei ere si incepul alteia, care se poate lauda cu o prospetime de care multi impatimiti aveau nevoie.

Dupa toate cele intamplate, numeroase case nou-infiintate si-au anuntat si intentia de a intra pe piata online a jocurilor de noroc. Paginile web ale companiilor ilegale au fost blocate si nu mai pot fi accesate din tara, astfel incat in momentul de fata romanii nu mai trebuie sa-si mai faca griji legate de operatorul ales.

Oferta actuala este semnificativ redusa in comparatie cu ce erau obisnuiti clientii in anii precedenti. Totusi, la cei 13 operatori licentiati temporar s-au mai adaugat inca 5, odata cu inceperea noului an. Pariorii pot sa-si satisfaca setea de adrenalina si de la distanta. Putem juca legal atat la jocurile de cazinou cat si la pariuri sau jocuri virtuale, accesand aplicatiile agentiilor online chiar si de pe tableta sau de pe mobil.

Studiul IRES arata ca numai 7% dintre romani joaca la pariuri sportive. Realitatea pare sa fie insa diferita, mai ales daca luam in considerare numarul adolescentilor care se implica in fenomen, care nu au fost luati in calcul, deoarece chestionarele au fost completate numai de catre persoanele de peste 18 ani.

Marile site-uri de sport din Romania si-au dezvoltat pagini afiliate dedicate in mod special pariurilor, in mod special datorita popularitatii fenomenului. Aici puteti accesa comunitatea preferata a pariorilor din Romania, binecunoscuta pentru paginile sale de ponturi si pronosticuri din fotbal, tenis, baschet etc. Atat ponturile cat si stirile sau discutiile de acolo pot fi urmarite de catre orice utilizator fara nici un cost. Ba mai mult, orice persoana interesata poate sa ia parte la discutie, completand un formular simplu de inregistrare.

Ne este greu sa numaram mesajele, subiectele si numarul de utilizatori inregistrati. Si daca ne gandim la milioanele de persoane care acceseaza comunitatea PariuriX in fiecare luna, nu este greu sa ne dam seama ca studiul IRES nu poate fi considerat ca fiind unul extrem de relevant in acest sens. Partea buna este ca nu prea aveau cum sa faca acest lucru, fiind destul de greu de crezut ca minorii si-ar fi dat numele si ar fi recunoscut ca practica aceste tipuri de activitati.

Totul e o loterie

Aproape un sfert din populatie a recunoscut ca joaca la loterie. Jumatate dintre cei intervievati cred in ca visele pot anunta viitorul; 44% dintre acestia au dezvaluit ca li s-a intamplat sa aiba cel putin o data in viata acest gen de vis.

O treime din participanti sunt de parere ca visele pot fi de folos, atata timp cat sunt interpretate corect si luate in seama. Si daca ne gandim la numeroasele persoane care au declarat ca au visat meciurile pe care anumite echipe le aveau de disputat intr-una din zilele urmatoare, putem sa ne gandim ca o parte dintre acestia chiar mizeaza pe asa ceva.

In ultimii ani, romanii au castigat la Loto Spania, Loto Grecia, Loto Polonia si asa mai departe. In cazul in care faceti parte dintre cei pasionati de sansa, va recomand sa aruncati o privire pe forum-ul de discutii despre jocul Loto, toate varinatele : 6/49, 5/40, Joker etc. Nu stiu daca veti gasi acolo adevarul despre cazul lui Ogica, insa cu siguranta veti afla anumite lucrurie interesante. Si in afara de sfaturi si ponturi, comunitatea preferata a pariorilor din Romania va pune la dispozitie si oferte promotionale excelente. Chiar daca marea majoritate a operatorilor pun dispozitie oricarui utilizator nou-inregistrat un bonus sau un pariu gratuit pentru debut, prin deschiderea unui cont de pe link-urile de pe pagina comunitatii veti beneficia de oferte si mai bune! Si nu in ultimul rand, nu uitati sa jucati responsabil!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea