Social

# saraci Romania # studiu saracie #saraci #salariu

Romanii, saracii Europei. Iata numarul socant al celor aflati in pragul saraciei

Cel mai recent raport Eurostat plaseaza Romania si Bulgaria pe harta tarilor cu peste 40% din populatie in pragul saraciei. Conform studiului, in Uniunea Europeana, 25% dintre cetateni traiesc la limita saraciei. Iata cat de departe suntem de standardele unei vieti bune!

Cel mai scazut procent de oameni saraci din populatia unei tari este in Cehia, 14,6% (1,51 milioane de locuitori). La polul opus, Romania si Bulgaria sunt fruntase in ceea ce priveste numarul celor care traiesc de pe o zi pe alta.

Bulgaria are un procent de 48% (3,49 milioane de locuitori) din populatie aflata in prag de saracie, in timp ce Romania inregistreaza un procent ceva mai mic, de 40,4%, dar un numar mai mare de persoane afectate de lipsa veniturilor: 8,6 milioane.

Lituanienii, letonii, ungurii si grecii ingroasa si ei randurile celor 124 de milioane de europeni saraci, populatia aflata in prag de saracie din aceste tari fiind in proportie de 30-35%.

Foto: ziarpiatraneamt.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea