Social

#tineri #pesimism #incredere economie #ue

Romanii, printre cei mai pesimisti europeni

Doua treimi dintre romani cred ca tara se indreapta intr-o directie gresita, conform unui sondaj IRES. Romanii sunt printre cei mai pesimisti din Europa, insa, in mod surprinzator, optimismul lor creste odata cu varsta.

Potrivit sondajului IRES, doar 45% dintre romani cred ca directia spre care se indreapta Romania este una buna. Dintre romani, tinerii sunt cei mai pesimisti. Astfel, doar un sfert dintre acestia cred ca Romania se indreapta in directia potrivita, in timp ce mai mult de 35% dintre persoanele de varsta a treia privesc cu optimism viitorul Romaniei.

Romanii sunt convinsi si ca Romania nu conteaza in Uniunea Europeana si nu au incredere in puterea lor de a schimba ceva in propria tara.

In plus, romanii se numara printre consumatori europenii care au asteptari pesimiste in ceea ce priveste evolutia economiei, a veniturilor si a dorintei de cumparare.

Sursa foto: adevarul.es

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea